27 Feb

U Širokom Brijegu održan drugi ciklus radionica za mlade

27 February 2017

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, u saradnji i pod mentorstvom Fondacije 787 pokrenula je i ove godine ciklus edukativnih radionica za mlade.

Nakon prvog ciklusa radionica održanih krajem januara u Sarajevu, proteklog vikenda 10 učesnika iz Tomislavgrada, Širokog Brijega, Zenice, Ugljevika, Žepča, Bosanske Krupe i Sarajeva okupili su se u Širokom Brijegu gdje su uspješno okončali i drugi ciklus radionica o razvoju vještina i osnovama poduzetništva.

U radu su učestvovali: Ana Mikulić, Dino Brljevac, Dragan Vuković, Ivan Majić, Marija Crnac, Marina Tomić, Mićo Matić, Slavica Kraljević, Sumejja Spahović, Tarik Halkić, a predavači su bili Irma Zulić, Dajana Džindo i Goran Dodig.

Ovogodišnje radionice promoviraju društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina učesnika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i učešća u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini. Nakon Sarajeva i Širokog Brijega slijedi još jedna radionica u Ugljeviku (31.3-2.4.2017.).

Cilj ove vrste edukacije i aktivnosti jeste kreiranje mreže mladih, koji bi kao nova generacija lokalnih aktivista i partnera, a uz pomoć kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini, te omogućili uspostavljanje aktivnijeg programa za mlade.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo Tomislavu Topiću, direktoru Mediteran Film Festivala koji je pomogao realizaciju radionice u Širokom Brijegu.