24 Dec

U Sarajevu održana radionica Operacije kino

24 December 2018

Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, uz projekcije filmova širom Bosne i Hercegovine, ima i značajan edukacijski segment – Operacija kino radionice.

Na kraju jesenske turneje koja je održana u 11 bh. gradova, u Sarajevu je održana radionica Operacije kino. Cilj radionice je kreiranje mreže mladih koji bi kao nova generacija lokalnih aktivista i partnera, a uz pomoć kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini te omogućili uspostavljanje aktivnijeg programa za mlade i unaprjeđenje kino kulture. 

 

Na radionici su učestvovali Vahid Duraković (JU Kulturno sportski centar Bugojno), Omar M Halilović (JU Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac), Marijana Đukanović (Dom kulture Bratunac), Harun Fazlić (KSC i Radio Ilijaš), Miroslav Ilić (Javna ustanova Dom kulture Žepče) i Mirza Ibrišimović (JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik).

 

Predavanja o različitim segmentima industrije – od produkcije i menadžerstva do marketinga, polaznicima radionice su održali profesori na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i voditelji Industrijskog dijela Sarajevo Film Festivala Amra Bakšić Čamo i Jovan Marjanović te Nela Laković, Mirela Ćatić i Aida Delić–Kadrić iz Marketing odjela dm-a. 

Partner Operacije kino je dm drogerie markt.