30 Nov
Počinje zimska turneja Operacije kino

Počinje zimska turneja Operacije kino

30 November 2016

Zbog velikog interesovanja publike putujuće kino će i tokom zime organizovati filmske projekcije u bh. gradovima. Zimska turneja 2016. počinje 5. decembra u Goraždu

Nakon uspješno okončane ljetne i jesenje turneje, Operacija kino će zbog velikog interesovanja publike i tokom zimskog perioda organizirati filmske projekcije u  bosanskohercegovačkim gradovima. 

Svoju zimsku turneju Operacija kino započet će 5. decembra u Goraždu te će do kraja 2016. godine posjetiti još sedam gradova. Osim Goražda, na zimskoj mapi putujućeg kina naći će se i Žepče, Doboj, Kalesija, Bijeljina, Zvornik, Hadžići i Kiseljak. U saradnji sa tamošnjim osnovnim i srednjim školama u okviru zimske turneje biće organizovane projekcije filmova pogodne za ove uzraste publike. 

Najmlađi ljubitelji filma, učenici osnovnih škola u ovih osam gradova, kao i svi ostali filmoljupci imat će priliku pogledati belgijsko-francuski animirani film ROBINSON CRUSOE, u režiji Vincenta Kesteloota i Bena Stassena.

Priča prati događaje na jednom malom, egzotičnom otoku, gdje papagaj Tuesday živi u raju sa svojim prijateljima. Ipak, Tuesday ne prestaje razmišljati o svijetu izvan otoka. Nakon velike oluje, papagaj i njegovi prijatelji pronalaze nepoznato stvorenje na plaži: Robinsona Crusoea. Papagaj u njemu odmah vidi kartu za odlazak s otoka i otkrivanje, njemu nepoznatog svijeta. Crusoe uskoro postaje svjestan da na pustom otoku može preživjeti samo uz pomoć papagaja i ostalih životinja, a to će biti teško, budući da životinje ne govore ljudski jezik...

Za malo zreliju  filmsku publiku, učenike srednjih škola, ali i sve ostale koji žele osjetiti specifičan filmski ugođaj, Operacija kino predstavit će hit film NESLAVNO SLAVNA FLORENCE, čuvenog reditelja Stephena Frearsa.

Istinita priča o nasljednici Florence Foster Jenkins, koja je sanjala da postane operna pjevačica unatoč lošem pjevačkom glasu, odličan je izbor za hladne zimske dane. Fantastičnu Meryl Streep gledamo u ulozi Jenkins koja je koristila sve svoje veze, moć i bogatstvo kako bi privukla pozornost kao pjevačica. Hugh Grant u filmu glumi Jenkinsinog partnera i menadžera St. Claira Bayfielda,  a u filmu ćemo, također, gledati i veliku TV zvijezdu serije “Teorija velikog praska”, Simona Helberga, koji će pratiti Florencine nastupe za klavirom. Osim njih, uloge u ovom fantastičnom filmu ostvarili su i Rebecca Ferguson, Neve Gachev, Nina Arianda i John Kavanagh.

Kvalitetan filmski program, vrhunska oprema za projekcije, kao i najbolji izbor filmskog programa, razlozi su zbog kojih se tokom Ljetne turneje 2016. u 45 gradova širom BiH tražila stolica više na projekcijama, te nema sumnje da će i program Zimske turneje opravdati očekivanja publike. 

Noseći samo pozitivne utiske sa prethodnih turneja, te ohrabreni zainteresovanošću publike za filmski program u gradovima koje posjećuju i njihovim pozitivnim reakcijama, ekipa Operacije kino i u nastavku zimske turneje obećava vrhunske projekcije i zagarantovan filmski ugođaj. 

Spremite se za Operaciju, jer od 5. do 16. decembra i zima može da bude apsolutno  #OK! 

Pronađite svoj grad i zabilježite datum gostovanja putujućeg kina. 

 

Ulaz na sve projekcije Operacije kino je slobodan!

Više informacija o Operaciji kino i gradovima koje će posjetiti tokom Zimske turneje 2016. pronađite na:

www.operacijakino.ba

 

PROGRAM ZIMSKE TURNEJE 2016.

 

GORAŽDE, 5. DECEMBAR 2016.

JU CENTAR ZA KULTURU

 

12:30 – „Robinson Crusoe“

18:00 – „Neslavno slavna Florence“

 

ŽEPČE, 6. DECEMBAR 2016.

JU DOM KULTURE

11:30 – „Robinson Crusoe“

19:30 – „Neslavno slavna Florence“

 

DOBOJ, 7. DECEMBAR 2016.

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE

13:00 – „Robinson Crusoe“

19:00 – „Neslavno slavna Florence“

KALESIJA, 9. DECEMBAR 2016.

BKC „ALIJA IZETBEGOVIĆ“

11:00 – „Robinson Crusoe“

13:00 – „Robinson Crusoe“

19:00 – „Neslavno slavna Florence“

 

ZVORNIK, 12. DECEMBAR 2016.

DOM OMLADINE

18:00 – „Robinson Crusoe“

20:00 – „Neslavno slavna Florence“

 

BIJELJINA, 13. DECEMBAR

CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“

18:00 – „Robinson Crusoe“

20:00 – „Neslavno slavna Florence“

 

KISELJAK, 15. DECEMBAR 2016.

GRADSKA DVORANA

17:30 – „Robinson Crusoe“

20:00 – „Neslavno slavna Florence“

 

HADŽIĆI, 16. DECEMBAR 2016.

KULTURNO-SPORTSKI I REKREACIONI CENTAR

10:00 – „Robinson Crusoe“

12:00 – „Robinson Crusoe“

14:00 – „Robinson Crusoe“

16:00 – „Robinson Crusoe“

18:00 – „Neslavno slavna Florence“