30 Nov
OPERACIJA KINO I U DECEMBRU NA TURNEJI SA BH. FILMOM “ŽABA“ REDITELJA ELMIRA JUKIĆA

OPERACIJA KINO I U DECEMBRU NA TURNEJI SA BH. FILMOM “ŽABA“ REDITELJA ELMIRA JUKIĆA

30 November 2017

Operacija kino će i u decembru biti na turneji sa bh. filmskim ostvarenjem ŽABA, reditelja Elmira Jukića!

Film, koji je osvojio srca publike Sarajevo Film Festivala, čemu najbolje svjedoči i Nagrada publike koja mu je dodijeljena, putujuće kino SFF-a i Obala Art Centar će, u saradnji sa producentskom kućom Refresh, donose u posljednjem mjesecu 2017. u Visoko, Fojnicu, Hadžiće, Travnik, Žepče, Vogošću, Tešanj, Zavidoviće, Bugojno, Kiseljak, Goražde...

 

Cijena ulaznice za redovne projekcije je 5,00 KM, a organizatori su se odlučili i ponuditi popularne cijene od 3,00 KM za organizovane školske projekcije. 

 

Izuzetna glumačka ekipa koju sačinjavaju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

 

Jednako je bilo i sa istoimenom pozorišnom predstavom Elmira Jukića, koja više od devet godina puni teatre širom bivše Jugoslavije, a publika, kako se to često opisuje, u svojevrsnom emocionalnom rastrojstvu zaboravlja kapute, torbe i ostale lične stvari nakon predstave.