30 Jan

Operacija kino i Fondacija 787 obrazuju mlade aktiviste

30 January 2017
   Uspješno okončan radionica za 12 mladih iz Bosne i Hercegovine.

 

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, u saradnji i pod mentorstvom Fondacije 787 pokrenula je i ove godine ciklus edukativnih radionica za mlade.

 

Novi ciklus radionica promovira društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina učesnika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i učešća u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini. Održat će se tri cikulsa radionica: u Sarajevu (27-29.1.2017.), Zvorniku (24-26.2.2017.) i u Ugljeviku (31.3.-2.4.2017.)

 

Prvi ciklus održao se tokom prethodnog vikenda u sarajevskom kinu Meeting Point (27-29.1.2017.) i okupio je 12 učesnika iz Tomislavgrada, Širokog Brijega, Zvornika, Zenice, Ugljevika, Žepča, Prijedora, Milića, Bosanske Krupe i Sarajeva: Amra Penava, Ana Mikulić, Dino Brljevac, Dragan Vuković, Ivan Majić, Marija Crnac, Marina Tomić, Mićo Matić, Siniša Aleksić, Slavica Kraljević, Sunčica Đukanović, Tarik Halkić. 

 

"Uistinu nam je zadovoljstvo sto nasu saradnju sa Operacijom kino i Sarajevo Film Festivalom nastavljamo i ove godine. Činjenica da je najuspješniji filmski festival u regiji prepoznao značaj ovakve vrste edukacije u cilju poboljšanja položaja mladih ljudi u BiH, nama je dodatni podstrek za rad. I ovaj put imamo odlične predavače i vrlo raznovrstan i dinamičan program radionica i vjerujem da su ispred nas vrlo zanimljiva tri mjeseca. Sve koji žele saznati više pozivam da nas prate na društvenim mrežama i osjete dio #poduzetnaBiH787 atmosfere", kazala je Dijana Duvnjak, predsjednica Upravnog odbora Fondacije 787.

  

Cilj ove vrste edukacije i aktivnosti jeste kreiranje mreže mladih, koji bi kao nova generacija lokalnih aktivista i partnera, a uz pomoć kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini, te omogućili uspostavljanje aktivnijeg programa za mlade.